Droomlocatie voor Amanda en Richard

Een bruiloft met een hoofdletter B voor Amanda en Richard die in Toscane zijn getrouwd. Wat een moeite en energie heeft dit paar in hun bruiloft gestoken; alles maar dan ook alles om het de gasten naar de zin te maken en tot in de kleinste details uitgewerkt. Ik heb met collega en vriendin Anita van ‘Foto’s van Aniet’ de krachten gebundeld en de reportage verzorgd.

Midden in Toscane, vlak bij het kleine middeleeuwse dorpje Certaldo (spreek je uit als: Tsjertaldo) ligt Borgo Petrognano waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een sprookjeshuwelijk. De villa met haar prachtige kamers, de tuin met olijfgaard, het geweldige zwembad en het uitzicht op de Toscaanse heuvels van Barberino Val d’Elsa maken dit een droomlocatie. Een dag voor het huwelijk worden de gasten ontvangen met prosecco en hapjes en ’s avonds is er een pizzaparty waarbij de pizza’s in een echte steenoven gebakken worden. De volgende ochtend is er eerst een gezamenlijk ontbijt waarna bruid en bruidegom zich gereed gaan maken in aparte kamers. Richard ziet zijn bruid namelijk pas in Certaldo Alto waar de huwelijksceremonie voltrokken gaat worden. Dan breekt even een hectische periode aan want de Italiaanse kapster neemt haar tijd dus zus Tyana die visagiste is (it’s all in the family) heeft nog maar kort de tijd om de make-up te doen. Uiteindelijk komt alles goed en Amanda’s vader brengt haar keurig op tijd in een oude Fiat 500 naar het raadhuis wat gelegen is in het historische deel van Certaldo Alto, in het 11e eeuwse Palazzo Pretorio. Het huwelijk wordt buiten voltrokken in de romantische sfeer van het betoverende middeleeuwse binnenhof.

Na de prachtige ceremonie welke omlijst wordt met vioolmuziek is er een prosecco toost en lunchbuffet. Intussen begint de lucht donker te worden en gaan we snel op pad met het bruidspaar en videograaf voor de shoot. Helaas houden we het niet droog maar dit levert ook wel weer leuke plaatjes op. Buiten Certaldo maken we nog foto’s op een prachtige weg vol met cipressen en dan breekt de zon alweer door. Die laat het verder gelukkig niet meer afweten.

Weer terug op de Borgo verrast de bruidegom iedereen door aan te komen rijden in een heuse ijscokar en wie lust er nu geen Italiaans ijs! Na het ijs eten gaat het bruidspaar met familie en vrienden op de foto en als het gouden uurtje is aangebroken gaan wij fotografen en videograaf nog even helemaal los tussen de olijfbomen. Het lijkt of dit magische tijdstip in Italië nog mooier is!

Bij het zwembad staat inmiddels weer prosecco klaar en een uitgebreid hapjesbuffet; en dan hebben we daarna ook nog een 4-gangen diner maar we zijn tenslotte in Italië! Alle gasten laten het zich prima smaken en genieten intens onder de rijk versierde pergola aan prachtig gedekte tafels met witte bloemen en glazen van kristal.

Na het diner gaan enkele gasten los in het zwembad; er heerst een super relaxte sfeer.

De laatste dag van het verblijf kiezen sommige gasten om het dichtbij gelegen Florence te bezoeken. De meeste gasten relaxen echter de hele dag bij het zwembad. De prosecco vloeit weer rijkelijk…

Lieve Amanda en Richard, wat een bijzonder huwelijk hadden jullie! Ik heb zo intens genoten van alle prachtige dagen, onwerkelijk gewoon. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik dit heb mogen beleven.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht op