Gastvrijheid op de Biesbosch hoeve

Stel je voor: je vaart met een zeilboot, kano of roeiboot in de prachtige natuur van Nationaal Park de Biesbosch. Je hoort alleen de wind, het water en de vogels om je heen. Verder niets. Je komt helemaal tot rust. Wat zou je hier graag een tijdje willen blijven…

En dat kan! Midden in de Biesbosch op eiland “De Vischplaat” en dus alleen bereikbaar met een (huur)boot ligt de boerderij de Biesboschhoeve. De koeien hebben een stukje weiland afgestaan waar je kunt kamperen, koken op een kampvuurtje en genieten van de stille en donkere avonden en nachten in de Biesbosch. Maar ook om je verjaardag te vieren of voor een bedrijfsuitje ben je hier van harte welkom. Wat een prachtige locatie is dit! Aan mij de eer om hier een bijzondere fotoreportage te mogen maken.

Wachtend op de kade tuur ik over het water. Vanaf de aanlegsteiger is het eiland nog niet te zien. In de verte zie ik een klein bootje mijn kant op varen. Ha! dat zal mijn vervoer zijn! Vanaf het moment dat ik bij Jan Saarloos in zijn bootje stap met al mijn fotogerei is de sfeer gelijk gezet. Met zijn aanstekelijke enthousiasme vertelt hij vol trots over de mooie omgeving en zijn boerderij terwijl ik ondertussen geniet van het boottochtje. Eenmaal aan de kade wordt ik hartelijk ontvangen door zijn vrouw Ellie, zoon Jan en diens vrouw Nancy. Gezellig aan de keukentafel eerst even een bakkie koffie drinken hoort er gewoon bij maar al snel pak ik mijn camera en begin de sfeer vast te leggen. Vader en zoon gaan op weg naar de melkveestal om alvast voorbereidingen te treffen voor de koeien die zometeen vanuit het weiland naar de stal komen om gemolken te worden. Als je melk drinkt hoop je gewoon dat het van een boerderij als deze komt! Bovenop een waterbassin heb ik een mooi uitzicht over het weiland. In de verte zie ik de koeien aan komen lopen terwijl de zon langzaam zakt en de mist in flarden opkomt. Dit zijn momenten dat een fotograaf zich heel gelukkig voelt.

Deel dit bericht op