Romantisch trouwen in Klooster Bethlehem

Marloes en Titian hebben besloten hun liefde te bezegelen in Klooster Bethlehem in het Brabantse dorpje Haren. Ik vind dit een van de mooiste trouwlocaties van Brabant dus ik kijk er erg naar uit! De dag begint bij Marloes en Titian thuis waar de kapster en visagiste de bruid nog mooier maken. Titian drinkt intussen relaxed een kopje koffie in de keuken. Van zenuwen is geen spoor te ontdekken. De familie verrast het aanstaande bruidspaar met een prachtige oude bus als trouwvervoer zodat de familie gezamenlijk naar Haren kan rijden; wel zo gezellig! De trouwjurk en het pak gaan mee in kledingzakken want pas in Klooster Bethlehem kleden Marloes en Titian zich om.

Aangekomen in Haren is er eerst een lunch waarna Marloes en Titian zich terugtrekken om zich om te kleden. De wens van het verliefde stel is om de first look klein en intiem te houden dus zonder publiek. In de prachtige groene omgeving van het 16e eeuwse klooster zien zij elkaar voor het eerst in vol ornaat. Wat een schitterend en liefdevol moment is dit toch. De blikken die ze elkaar toewerpen beloven wat voor de rest van de dag!

In de schitterende stijlvolle kapel van het klooster is de zeer persoonlijke warme ceremonie met Mieke Zuijderwijk als trouwambtenaar. Na het voorlezen van de ontroerende en liefdevolle geloften belooft het bruidspaar elkaar eeuwige trouw. Als ze de kapel verlaten onder luid applaus en de zware eiken deuren sluiten, komen dan toch de tranen. De ouders van Marloes en Titian zijn allen hevig geëmotioneerd evenals het bruidspaar. Wat is het bijzonder om dit intieme moment te mogen vastleggen. Het bruidspaar wil deze foto’s overigens graag voor zichzelf houden en uiteraard respecteer ik dat. Zelf ben ik ook dusdanig onder de indruk dat ik bijna vergeet om snel naar buiten te rennen waar het taartenbuffet staat opgesteld. Voor het bruidspaar naar buiten komt zie ik gelukkig nog kans om foto’s te schieten van het kleurrijke geheel voor Marloes en Titian er de eerste hap van nemen!

Voor het diner hebben we nog een korte bruidsshoot in en rondom het klooster. Ook de familie en vrienden komen aan bod. In de kapel zijn inmiddels de tafels alweer gedekt. Het ziet er werkelijk adembenemend uit. In deze sprookjesachtige omgeving geniet het bruidspaar volop van het heerlijke diner en de persoonlijke speeches. Intussen kunnen ze de ogen niet van elkaar afhouden; zo oprecht verliefd!

Na het diner is er nog een party in ’t Backhuys en met de geweldige lichtshow van ‘Huwelijk Dj’ Marcel zit de sfeer er zo in. Na een korte openingsdans besluiten Titian en Marloes dat het veel gezelliger is als er meer mensen op de dansvloer staan dus na 5 minuten barst het knalfeest al helemaal los.

Kijk je mee naar een impressie van deze onvergetelijke dag!?

 

 

 

 

Deel dit bericht op