Trouwen in het groene hart van Nederland

Op de uitnodiging staat Tim & Joyce ’the second edition’ want oorspronkelijk zou dit lieve stel in 2020 trouwen maar door Corona waren zij helaas genoodzaakt de bruiloft te verzetten. Deze stress gun je echt geen enkel bruidspaar want kort voor de 2e editie in mei 2021 is het nog steeds niet zeker wat precies wel en niet door kan gaan. Nogmaals uitstellen is voor hen geen optie maar met een ongekend optimisme zien zij toch hun mooiste dag met vertrouwen tegemoet.

Overigens vertelden ze mij tijdens het kennismakingsgesprek dat ze eigenlijk al een fotografe hadden. Deze dame had echter nog niet genoeg ervaring (vond zij zelf) om een hele bruiloft te fotograferen. Op aanraden van vrienden komen ze dus bij mij terecht. Zo leer ik Anne Herens kennen die heel graag second shooter wil zijn op deze dag. Wat een ontzettend lieve creatieve vrouw is dit! Edelsmid van beroep maar ook een zeer goede fotografe kan ik je verklappen. De reportage hebben we dan ook samen gemaakt. 

En dan is daar de dag: de weersvoorspellingen zijn ronduit slecht maar ik heb vooraf een mooie fotolocatie gevonden in het Maximapark te Utrecht wat nog enigszins overdekt is. Eerst wil het bruidspaar nog een paar foto’s schieten in het pittoreske Schoonhoven. Ik verheug me stiekem op mooie donkere wolkenpartijen en wilde schuimkoppen op De Lek zodat ik dramatische foto’s kan schieten maar je raadt het al; het weer is grandioos deze dag en natuurlijk ben ik heel erg blij voor Joyce en Tim want dit hebben ze zo verdiend! 

Anne start met het fotograferen van the getting ready bij de bruidegom die op dat moment bij zijn ouders is en ik start bij de bruid. Wat een romanticus treft die Joyce zeg! Tim heeft zelf een prachtig vintage boeket gemaakt van droogbloemen en verrast haar ook nog met mooie oorknopjes om vandaag te dragen. Met een supergave knal-goud-gele VW bus (met de naam ‘Miss Sunshine’) gaat Tim, onder escorte van een collega bij de politie, richting het huis waar Joyce de laatste voorbereidingen treft voor hun eerste blik. De nervositeit is nu echt af te lezen op het gezicht van Tim en Joyce lacht haar stress gewoon weg. Ze willen elkaar graag voor het eerst zien zonder al te veel mensen er bij. Dit gebeurt dan ook in de rustige achtertuin en het viel te voorspellen: ze vinden elkaar natuurlijk prachtig.

Daarna gaat de dag als in een rollercoaster. Samen met het bruidspaar en de twee ceremoniemeesters mogen Anne en ik meerijden in de VW bus. Op naar de fotolocaties! Het is echt supergezellig en de tijd vliegt helaas voorbij. De uitgebreide picknick die is verzorgd, is echt waanzinnig en we mogen heerlijk meesnoepen. 

De ceremonie vindt plaats bij Boerderij De Boerinn te Kamerik. Met het zonnetje hoog aan de hemel is een bruiloft in dit groene buitengebied gewoon perfect! Op de muziek van AC/DC “Highway To Hell” (ja je leest het echt goed:-) komt het bruidspaar onder luid applaus aangelopen. Onder de bezielende begeleiding van trouwambtenaar Petra Dolislager wordt de liefde tussen Tim en Joyce hier voor altijd vastgelegd.

De bruiloft mag vanwege de maatregelen tot 18:00 uur duren en alsof de weergoden het zo hebben gepland beginnen rond dit tijdstip de eerste regendruppels te vallen uit donkere dreigende wolken. Maar dit deert het kersverse bruidspaar totaal niet. Ze hebben een fantastische dag gehad vol emoties, plezier en liefde en de stralende lach is niet meer van hun gezicht af te krijgen.

Second shooter: Anne Herens

Pak bruidegom: Speksnijder

Bruidsjurk: Wed2be 

Trouwambtenaar: Petra Dolislager

Trouwvervoer: De Volkswagenbus.nl

Visagiste: Dewi Soerioroseno

Haar: Linda van Viegen

Taart: Jonne Hoogendoorn-Herens

 

Deel dit bericht op