Trouwen in Paviljoen Het Houtse Meer

Deze keer een bruiloft van plaatsgenoten, lekker relaxed dus! Ik start bij de bruid die bij haar ouders is om wat foto’s te schieten van de visagie. Kim is schoonheidsspecialiste dus niemand die beter weet dan zijzelf hoe ze opgemaakt moet worden. Ik tref Kim aan samen met een bekende kapster. Van een bruiloft komt een bruiloft zeggen ze wel eens. De bruiloft van de kapster heb ik namelijk vorig jaar mogen vastleggen. Hoe leuk is dit!

Na een half uurtje rijd ik naar het huis van de bruidegom. Het belooft weer een stralende zomerse dag te gaan worden want de thermostaat in mijn auto geeft al 24 graden aan en het is pas 9:30 uur!

Quasi nonchalant zegt Bart dat het wel meevalt met de zenuwen, ja, ja dat zeggen ze allemaal. Ondertussen brengt de bloemist de bruidsbloemen waaronder werkelijk 2 prachtig gecreëerde riempjes voor de twee stoere Franse bulldogs van Kim en Bart. Over details is deze dag wel heel goed nagedacht. Dat zal later op deze dag ook nog vaak gaan blijken.

Na het fotograferen bij Bart rijd ik weer naar de bruid waar de eerste blik zal gaan plaatsvinden. De moeder van de bruid helpt Kim met haar schitterende bruidsjurk. Als vader zijn dochter voor het eerst ziet in vol ornaat komen de tranen. De zenuwen beginnen nu bij Kim toch wel parten te spelen. De eerste blik vindt plaats in de prachtige tuin. De zon brandt inmiddels fel en er is geen wolkje aan de lucht te bekennen als Kim haar bruidegom op de schouder tikt met trillende vingers.

Na het eten van een heerlijk warm worstenbroodje gaan we op pad naar Paviljoen het Houtse meer. Wat een top trouwlocatie is dit toch. Trouwen aan het strand maar dan wel midden in Brabant!

In de buurt van Het Houtse Meer vind je de Vrachelse heide wat een mooie locatie is voor een bruidsshoot. Het is inmiddels erg warm geworden dus we zorgen dat het niet te lang duurt. Je merkt ook dat het bruidspaar zenuwachtiger begint te worden. Een half uurtje voor de ceremonie heb ik ze dan ook lekker even alleen gelaten voor een rustig momentje met elkaar. 

De ceremonie is mooi en intiem met ruimte voor een traan en een lach. Mede door de liefdevolle geloften van Bart en Kim en de prachtige zang van Kimmy June wordt het een onvergetelijk moment. Na de ceremonie staat de prosecco al klaar en wordt de taart aangesneden. Het bruidspaar heeft tijdens de borrel cocktailcatering ingehuurd van Diligence. Helaas kan ik je niet vertellen hoe ze smaken maar de cocktails zien er werkelijk overheerlijk en exotisch uit! Dan is het tijd voor het diner dat vanwege het prachtige weer natuurlijk buiten is aan prachtig gedekte tafels. De vrienden van Bart geven nog een mooie en grappige speech.

Over details gesproken: op het avondfeest staat een originele fotospiegel en komt ook zanger Wesley Klein nog even een optreden verzorgen. Maar eerst is er de openingsdans en dan spelen de zenuwen weer op bij Kim. Maar ja, speciaal danslessen volgen en dan geen openingsdans is natuurlijk geen optie. Samen met haar Bart stapt ze uiteindelijk toch over de hoge drempel heen en betoveren ze samen de dansvloer. Als dat geen echte liefde is!

Geniet mee met een kleine impressie van deze magische dag.

Deel dit bericht op