Trouwen op kasteel Maurick

Op de warmste zomerdag van juli trouwen Niek & Nicole in het prachtige kasteel Maurick.

Een locatie met de wow-factor waar in Coronatijd sowieso al genoeg ruimte is om voldoende afstand te bewaren maar zeker met dit prachtige weer. De hele dag speelt zich namelijk buiten af in de prachtige tuinen rondom het romantische kasteel. 

Niek en Nicole hebben besloten de first look op het kasteel te laten plaatsvinden en zeg nou zelf, wat is gaver voor de getting ready foto’s dan grote hoge ramen met zware barokke gordijnen waar zo prachtig het licht door heen valt! Nicole bevindt zich in de ‘gele’ kamer waar een groot schilderij van Hendrik van Maurick prominent in het midden hangt. Het lijkt net  of deze voormalige kasteelheer iedereen in de gaten houdt. Niek kleedt zich om in de wat kleinere ‘groene’ kamer één deur verderop. Superhandig voor mij dus om van de ene naar de andere kamer te hoppen. Niek kan een goed glas whisky wel waarderen dus dat vraagt om een toost met de mannen. Jazeker, het is heel traditioneel maar wat  houd ik van deze momenten. Of alle mannen de smaak kunnen waarderen laat ik even in het midden;-). De champagne bij de dames valt in ieder geval in goede aarde. Het is dan ook erg dorstig weer…

De first look vindt plaats voor de ophaalbrug waar voldoende ruimte is voor de familie om mee te kunnen genieten. Daarna kunnen we gelijk de bossen in om de eerste foto’s te schieten voor de overige gasten arriveren. Het bruidspaar wil dat de gasten hen pas zien bij de ceremonie dus de 2e helft van de shoot is binnen wat zeker geen straf is met zulke prachtige ruimtes.

En dan is het tijd voor de ceremonie buiten in het groen bij een grote vijver compleet met fontein. Eerst begeleidt het trotse zusje van Niek hem over de witte loper en daarna komt Nicole aan de arm van haar even zo trotse vader. Je ziet dat ze gespannen is terwijl Niek uiterst relaxed staat te genieten. Of is dat maar schone schijn? Met het uitspreken van de liefdevolle geloften komen de emoties los bij de bruid en ik merk dat ook ik tranen in mijn ogen krijg. Zoooo mooi verwoord, kippenvelmoment! Gelukkig heb ik een grote lens voor mijn gezicht dus niemand die het merkt haha. Na het ja-woord krijgt het bruidspaar nog een verrassing als de vader en peetoom van Nicole op trompet het prachtige nummer ‘You raise me up’ spelen. 

Na de ceremonie ren ik snel naar de taart die ’geheel in Japanse stijl (want daar heeft Niek zijn Nicole ten huwelijk gevraagd)’ staat te pronken onder de blauwe regen. Het leuke aan deze taart is dat BABS Pim deze heeft meegenomen want ja, hij is BABS maar ook leverancier van deze eetbare kunst. Fijn dat deze prachtige creatie in de schaduw staat want in de zon begint het nu echt behoorlijk warm te worden. Snel foto’s maken van de taart en dan komt het bruidspaar er al weer aan onder een haag van bellenblaas. 

Door de corona maatregelen hebben Niek en Nicole zich niet laten ontmoedigen. Weliswaar hebben zij het avondfeest moeten afblazen maar in plaats daarvan gekozen voor een diner met borrel met hun dierbaarste familie en vrienden. De warme middag verandert in een zwoele zomeravond en ik heb werkelijk het idee dat ik op een Toscaanse bruiloft ben. Wat hebben de mensen van kasteel Maurick er werk van gemaakt zeg. Wow deze sprookjesdag is echt compleet en wie maalt er nog om dat feest! Met recht zegt het bruidspaar dat dit de mooiste dag van hun leven is.

Geniet jij mee van deze mooiste dag!

Trouwlocatie: kasteel Maurick

Visagie en kapsel: Annemieke Make-up & Hair

Bruidstaart: Cake5

Bruidsjurk: Ann & John Bruidsmode

Pak bruidegom: Roka Tilburg

Schilderij: Live paint

Deel dit bericht op