Trouwfotograaf paviljoen ’t Twiske Oostzaan

Op een mooie nazomerdag in september trouwen Birgit en Jeroen in Oostzaan.

De getting ready van de bruidegom is bij hen thuis en als Jeroen met een stralende lach de voordeur opendoet in zijn fleurige boxershort weet ik dat het helemaal goed gaat komen vandaag. Na het fotograferen van accessoires en het aandoen van manchetknopen en stropdas door moeder gaan we naar het ouderlijke huis van de bruid. Daar is het een drukte van belang met Birgit als stralend middelpunt. Voor een prachtige oude kast met spiegel worden bruid en bruidsmeisjes mooi gemaakt. Wat een fotogeniek plekje is dit! Dochter Jayda is zo blij als ze eindelijk haar bruidsmeisjesjurk aan mag en blijft maar rondjes draaien met haar rok van tule.

De eerste blik is in de tuin en er zijn heel wat toeschouwers. Zoontje Riley vindt het allemaal superspannend en weet gewoon niet waar hij moet kijken. Vervolgens rijdt het bruidspaar met ons naar een unieke fotolocatie: Museum of Humanity op het Hembrug terrein. In dit museum hangen portretten van mensen over de hele wereld met een verhaal. Soms is het contrast groot met het lieflijke van een bruidspaar wat het een hele bijzondere reportage maakt.

Als het bruidspaar aan komt rijden bij paviljoen ’t Twiske staan de daggasten ze al op te wachten. Birgit en Jeroen hebben er voor gekozen om het burgerlijk huwelijk ’s avonds te laten plaatsvinden. Aan de rand van de Stootersplas is een prachtige setting opgesteld voor de ceremonie. Maar eerst is er een heerlijk diner met een prachtige speech van de vader van de bruid. Het is een grote verrassing als stoere Jayda zonder enige schroom een prachtig liedje zingt voor alle gasten maar toch speciaal voor papa en mama. Dit is zo schattig dat de tranen rijkelijk vloeien. 

Het begint al te schemeren als de gasten plaats nemen op de houten bankjes voor de ceremonie. De lucht kleurt roze, de fakkels branden en de sfeer is super relaxed. Wat een prachtig licht om een romantische ceremonie te fotograferen! Als de zon onder is wordt het toch best wel fris. Gelukkig kan het feest binnen in het paviljoen plaats vinden. De bruid heeft nog even een verrassing voor haar man in petto want na hun openingsdans wordt hij op een stoel gezet om naar een speciale act te kijken van haar en the girls. Als daarna het feestgedruis losbarst op de klanken van ‘O bella ciao’ is het tijd voor ons om naar huis te gaan.

Hier vind je een kleine impressie van deze fantastische dag.

 

Deel dit bericht op